Home > Scalp Pigmentatie > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over scalp pigmentatie

Is IPL altijd en voor iedereen de oplossing?

Ja, over het algemeen wel. Echter, blonde en grijze haren kunnen moeilijk of niet wordenverwijderd, dit verschilt per persoon. Wel is IPL geschikt voor de behandeling van álle lichaamsdelen. Mensen met een donkere huid hebben zeer waarschijnlijk meer dan 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In totaal heeft u gemiddeld 4 tot 10 behandelingen nodig om alle ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Tijdens een behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. Deze kunnen daarna geen haren meer produceren. De haarzakjes van haren die tijdens een behandeling in de overgangs- of rustfase zitten, kunnen niet worden vernietigd. Deze worden vernietigd tijdens de volgende behandelingen wanneer ze wel in de groeifase zitten. Na elke behandeling ziet u na ongeveer 2 weken al een duidelijk resultaat; de haren die in de groeifase zaten zijn vernietigd en vallen uit en er komen geen haren meer terug.

Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, wordt een behandeling om de vier tot acht weken herhaald. Na een vrijblijvend adviesgesprek kan Schoonheidssalon Face 2 Face een behandelprogramma samenstellen dat optimaal is afgestemd op uw huid- en haartype.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van welk gebied u laat ontharen. Een behandeling varieert van 10 minuten tot een uur, dit is afhankelijk van wat u laat behandelen.

Hoe worden de haren met IPL verwijderd?

Het IPL-apparaat is geen laser, maar een flitslamp. Deze zet lichtflitsen om in warmte, die via het pigment van de haar bij de haarwortels komt. Omdat de haarwortels door de warmte worden vernietigd, is het haar niet meer in staat terug te groeien.

Het IPL-apparaat produceert lichtenergie in één of enkele pulsen, deze lichtenergie wordt vervolgens opgenomen door het pigment in het haarzakje. Dit duurt minder dan een seconde, lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen.

Ook een bezoekje brengen aan dé schoonheidssalon van Huizen?
Ja, maak meteen een afspraak
© 2021 Schoonheidssalon Face2Face